Școala Alftel în pandemie

Vă prezint un exemplu de bună practică de organizare a Programului Național Școala Altfel  de la Grădinița „Veseliei” din Năvodari

Grădinița cu Program Prelungit „Veseliei” din Năvodari a  desfășurat Programul Național „Școala Altfel”  în mai 2020.

Pentru a transmite sugestii de activități în perioada stării de alertă/urgență, cadrele didactice au folosit blogul grădiniței.

Ținând cont de preferințele copiilor și părinților, cadrele didactice au propus mai multe teme/activități (fiecare cadru didactic a propus minim o activitate).  Activitățile apar aici: https://blog.gradinita-veseliei.ro/scoala-altfel/

Am oferit părinților și copiilor  posibilitatea de a alege să se înscrie la anumite activități din cele propuse, cu condiția să desfășoare o activitate pe zi. Cadrele didactice au centralizat preferințele tuturor preșcolarilor de la grupă.

Pentru fiecare activitate s-a publicat un articol cu descrierea modalității de desfășurare, materiale necesare, tutoriale, materiale video etc. Articolele au fost publicate înainte de începerea programului „Școala Altfel” pentru ca participanții să-și pregătească materialele necesare.

Exemple de activități:

Colectivul de cadre didactice a ținut permanent legătura cu părinții și copiii, oferind feedback și indicații suplimentare unde a fost necesar.

Părinții au trimis fotografii și înregistrări video cadrelor didactice, care au monitorizat astfel prezența.

La încheierea programului Școala Altfel s-a  aplicat un chestionar (anonim). Rezultatele au fost îmbucurătoare:

-       majoritatea au participat la mai mult de o activitate pe zi;

-        peste 80% dintre copiii înscriși în unitate au participat la activități;

-        părinții s-au declarat mulțumiți de modalitatea de desfășurare și organizare a activităților.

Dacă doriți să desfășurați „Școala Altfel” în această manieră, puteți publica gratuit materiale și articole pe acest blog.

Sănătate și spor în toate!