Școala Alftel în pandemie

Școala Altfel online oct. 11, 2020

Vă prezint un exemplu de bună practică de organizare a Programului Național Școala Altfel  de la Grădinița „Veseliei” din Năvodari

Grădinița cu Program Prelungit „Veseliei” din Năvodari a  desfășurat Programul Național „Școala Altfel”  în mai 2020.

Pentru a transmite sugestii de activități în perioada stării de alertă/urgență, cadrele didactice au folosit blogul grădiniței.

Ținând cont de preferințele copiilor și părinților, cadrele didactice au propus mai multe teme/activități (fiecare cadru didactic a propus minim o activitate).  Activitățile apar aici: https://blog.gradinita-veseliei.ro/scoala-altfel/

Am oferit părinților și copiilor  posibilitatea de a alege să se înscrie la anumite activități din cele propuse, cu condiția să desfășoare o activitate pe zi. Cadrele didactice au centralizat preferințele tuturor preșcolarilor de la grupă.

Pentru fiecare activitate s-a publicat un articol cu descrierea modalității de desfășurare, materiale necesare, tutoriale, materiale video etc. Articolele au fost publicate înainte de începerea programului „Școala Altfel” pentru ca participanții să-și pregătească materialele necesare.

Exemple de activități:

Colectivul de cadre didactice a ținut permanent legătura cu părinții și copiii, oferind feedback și indicații suplimentare unde a fost necesar.

Părinții au trimis fotografii și înregistrări video cadrelor didactice, care au monitorizat astfel prezența.

La încheierea programului Școala Altfel s-a  aplicat un chestionar (anonim). Rezultatele au fost îmbucurătoare:

-       majoritatea au participat la mai mult de o activitate pe zi;

-        peste 80% dintre copiii înscriși în unitate au participat la activități;

Diagramă a răspunsurilor din Formulare. Titlul întrebării: Ați participat împreună cu copilul dumneavoastră la activitățile propuse pentru Programul „Școala Altfel” ?. Numărul de răspunsuri: 245 de răspunsuri.

-        părinții s-au declarat mulțumiți de modalitatea de desfășurare și organizare a activităților.

Diagramă a răspunsurilor din Formulare. Titlul întrebării: Cum apreciați faptul că activitățile au fost promovate pe blogul grădiniței?. Numărul de răspunsuri: 222 de răspunsuri.

Dacă doriți să desfășurați „Școala Altfel” în această manieră, puteți publica gratuit materiale și articole pe acest blog.

Sănătate și spor în toate!

Georgiana Dragomir

profesor pentru învățământ primar și preșcolar